Bedrijfshistorie

De Poshoof is de boerderij van de familie Niesten sinds vijf generaties. De geschiedenis van de familie op de oude hoeve gaat terug tot 1870. Tijske Niesten trouwde met Triene Bergmans en trok in haar ouderlijke boerderij. Samen kregen zij zes zonen en een dochter. Daarna ging zoon Sjo met Lies Janssen op de boerderij wonen en werken. Vervolgens leefden opa Sjeng (een van de negen kinderen) en oma Anna Vrancken er. Zij kregen drie dochters en een zoon, Jos, die Maria Keijbets huwde en samen het bedrijf voortzetten. De jongste van hun twee zonen, Raymond, is nu de vijfde generatie Niesten op De Poshoof. Hij en zijn vrouw Marloe Spijkers hebben een zoon (Luc) en een dochter (Jill). Zij voeren samen met moeder Maria de maatschap.

Oorspronkelijk was de Poshoof een gemengd bedrijf en tegenwoordig is het een akkerbouwbedrijf met o.a. aardappelen, uien, wintertarwe en brouwgerst en natuurlijk witte en groene asperges.
Groene asperges werden voorheen alleen in Mediterrane streken en Amerika geteeld. Begin jaren negentig werd gestart met de teelt van groene asperges bij ons in het Lanakerveld. En met succes! De groene asperges voelden zich prima op de Oud-Cabergse lössbodem. In 2004 hebben we vervolgens de witte asperges op onze lössgrond geïntroduceerd.

Login
BIOLOGISCH FAMILIE OMGEVING TEELT PROJECTEN VRIENDEN CONTACT